Wollstonecraft 01 © Downie North Architects.jpg

Kondo Condo

Kondo Condo

Distilling the daily habits and routines of the clients into a carefully considered yet simple response, Kondo Condo, works as a tool kit for living. The design transformed the existing layout of a 1990s townhouse in Wollstonecraft, and strategically re-oriented the kitchen, dining and living spaces. Enabling and maximising the connection of two perimeter courtyards, daylight, cross ventilation and views are maximised. A simple, clean material palette of white polyurethane and birch plywood joinery conceal ample storage, walk-in pantry, toilet and laundry, whilst creating a calm, reflective space for the occupants.

Photography by Felipe Neves

Hume-Animated.gif
Wollstonecraft+00+©+Downie+North+Architects.jpg
Wollstonecraft 02_cropped © Downie North Architects.jpg
The result has totally exceeded our expectations and has been a testament to the value of engaging architectural expertise to help elevate and realise the vision for our home...from initial idea to final finishing touches...we found Dan and Cat to be the perfect partners in this process: creative and expansionary in outlook; visionary yet practical in execution; and patient and encouraging to maintain our enthusiasm throughout the process.
— Lindsay & Julie Anne (Clients)
Wollstonecraft 04 © Downie North Architects.jpg